Excelenta face diferenta!
close

Contact rapid

Phasellus vulputate mauris eu mattis consequat. Nunc dapibus nunc ac nulla hendrerit, quis consectetur orci viverra.

close

Formular cerere ofertă

Sed ullamcorper, mauris cursus tincidunt sagittis, mi urna auctor lectus, et lobortis massa enim egestas ligula. Sed at ex vel metus fermentum eleifend sit amet vitae massa.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Mesaj

  Acest site este protejat de reCAPTCHA și Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google se aplică.

  Mediu

  SC MIKIM SRL

  PROGRAM DE PREVENIRE ŞI REDUCERE A CANTITĂŢILOR

  DE DEŞEURI GENERATE ÎN ANUL 2024

   

  1. Importanţa gestionării deşeurilor

  Deşeurile de orice fel constituie o problemă de actualitate datorită creşterii continue a cantităţii şi tipurilor acestora, deoarece acestea prezintă pericol pentru mediul înconjurător şi sănătatea populaţiei.Creşterea cantităţii de deşeuri conduce la un consum mai mare de materii prime şi energie.

  Generarea unei cantităţi mai mari de deşeuri este determinată de creşterea nivelului de trai, creşterea producţiei economice dar şi gestionarea ineficientă a resurselor.

  Scăderea cantităţii de deşeuri generate se poate realiza prin:

  – prevenirea producerii deşeurilor

  – mai buna folosire a resurselor

  – adoptarea de noi tipare de consum.

  Crearea unui sistem modern de management al deşeurilor poate contribui la reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, prin stabilirea unui sistem care să trateze fiecare tip de deşeu în parte, în vederea protejării mediului.Reducerea volumului de deşeuri depozitate şi protejarea resurselor naturale presupun implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, valorificarea şi reciclarea deşeurilor refolosibile.

  Prin implementarea prevederilor legale în activitatea curentă a agenţilor economici se preconizează că impactul deşeurilor asupra mediului şi sănătăţii umane se va reduce semnificativ.

   

  2. Prezentarea societăţii

  SC MIKIM SRL are ca obiect de activitate producerea ambalajelor din lemn în special a paleţilor din lemn.Întrucât produsele societăţii noastre nu se livrează ambalate nu avem deşeuri de ambalaje.

  Deşeuri produse:

  – deşeuri municipale amestecate care sunt stocate în europubele amplasate pe suprafaţă betonată

  – deşeuri de lemn şi rumeguş. Deşeurile de lemn sunt stocate în containere de lemn şi sunt folosite la centralele termice pentru încălzire şi producerea apei calde.Rumeguşul este transportat prin instalaţia de exhaustare în silozul acesteia de unde se alimentează automat centrala termică nr.1 care produce agentul termic necesar încălzirii uscătoarelor de cherestea.

  – cenuşa rezultată de la centralele termice este folosită ca îngrăsământ pe terenul din spatele halelor de producţie.

  – deşeuri din transport : ulei uzat, filtre de ulei, anvelope rezultate de la stivuitoarele din dotarea societăţii.

  – deşeuri din metal apar ocazional la casarea utilajelor vechi

  – deşeuri din plastic sunt constituite din pet-uri colectate selectiv

   

  3. Eliminarea deşeurilor

  Deşeurile municipale si deseurile din plastic sunt preluate de SC CIBIN SRL conform contractului nr.10/01.10.2016, valabil pe o perioadă de 3 ani.

  Deşeurile de metal sunt preluate de SC REMAT SA conform contractului nr.C 1995/24.11.2014.

  Anvelopele uzate sunt preluate de SC TEHNOCOMPUTER SRL

  Uleiul uzat şi filtrele de ulei sunt preluate de firma SC ZO TRANS SRL conform contractului de service încheiat în data de 04.07.2018 valabil pe o perioadă de un an.Acesta predă uleiul uzat şi filtrele la SC RIAN CONSULT SRL.

   

  4. Valorificarea deşeurilor

  Deşeurile din lemn şi rumeguş sunt arse în centralele termice proprii pentru obţinerea agentului termic necesar încălzirii spaţiilor de producţie şi a uscătoarelor de cherestea.

   

  5.Măsuri de minimizare a cantităţilor de deşeuri produse de SC MIKIM SRL

  – pentru scăderea cantităţii de deşeuri de lemn, cheresteaua din care se taie elementele pentru paleţi se aduce la dimensiuni cât mai apropiate de cele necesare realizându-se în acelaşi timp economii financiare şi de energie.

  – micşorarea cantităţii de deşeuri menajere se realizează prin colectare separată a deşeurilor de hârtie, plastic, sticlă şi metal.În acest scop a fost instruit întreg personalul şi s-au amplasat containere inscripţionate în diferite puncte de pe platformă.

  – S-au incheiat contracte cu firme specializate in valorificarea/eliminarea deseurilor

  – Se urmareste utilizarea cat mai eficienta a resurselor

  – Valorificarea anumitor tipuri de deseuri in procesul de productie

   

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.